Tips til den rette rekruttering

Hjem » Tips til den rette rekruttering

Når man skal foretage den rette rekruttering af nye medarbejdere, er der forskellige forhold, der gør sig gældende ved, hvordan man udvælger de rette.

Det vil vi komme nærmere ind på i denne artikel.

Som forbehold skal det selvfølgelig understreges, at ikke to virksomheder er ens og har således forskellige behov til, hvad de ønsker af nye ansatte. Derfor skal denne artikel ikke ses som en decideret “facitliste” over, hvad man gør i det tilfælde, når man hverver nye medarbejdere, men mere som nogle konkrete forslag til retningslinjer ved, hvad man kan og bør gøre i rekrutteringsprocessen, når man er i forløbet med denne.

Derfor kan det være, at nogle af forslagene i denne artikel skal tilpasses din virksomheds behov, andre forslag skal man se bort fra, mens man eventuelt behøver supplere med sine egne, der udelukkende gælder for ens eget firma, som man bedst ved, hvordan man tilpasser.

Som det første skal man gøre sig det klart, hvad man ønsker besat, og i den forbindelse skal man kigge på stillingen, end man lige skal se på medarbejderen. Det er vores opfattelse, at man får det bedste resultat, hvis man søger at finde den rette medarbejder til stillingen, end man forsøger at tilpasse stillingen efter medarbejderen.

Det kræver måske en uddybning: Det er bedre for dit firma i længden, hvis du tager dig tiden til at finde den bedst egnede medarbejder, end at du måske bliver forblændet over en potentiel medarbejders iver under en jobsamtale, når vedkommende måske mangler et par kompetencer for at kunne yde det bedste til stillingen.

Hellere bruge lang tid på at finde den rette medarbejder end at kaste sig over den første og bedste, også selvom man ønsker stillingen besat hurtigst muligt. Det vil være til gavn for din virksomhed i det lange løb.

I den forbindelse er det også godt at tage et nærmere kig på den stilling, man ønsker besat. Er der tale om en nyoprettet stilling, eller er det en nuværende stilling, man ønsker besat til anden side? Trods det, vi skrev tidligere, skal man også have in mente, at heller ikke to mennesker er ens, så selv hvis du får en nuværende stilling besat af en ny medarbejder, så vil vedkommende nok – forhåbentligt til det gavnlige – forme stillingen efter vedkommendes personlighed.

Dog er vi også bekendt med, at det kan være svært at få dedikeret tiden til at søge efter en rette medarbejder, hvorfor man ofte ender i løsningen med at lave et opslag, bede de nuværende medarbejdere kigge i deres netværk efter folk, og så udvælger man ellers de bedste til en jobsamtale og tror derefter, at man har fundet den rette, nye medarbejder på baggrund af denne proces.

Men blot fordi, man får flere hundrede ansøgninger, er det jo langt fra ensbetydende med, at man har fået ansøgninger fra de rette kandidater: Nogle mennesker bliver bedt af deres a-kasse om at søge, nogle søger i desperation, andre søger over evne og så videre.

Bed i stedet Dedikation.dk om at finde de mest egnede medarbejdere til din virksomhed.

De er, netop, dedikeret til at finde frem til den potentielle medarbejder, der passer perfekt ind i din virksomhed, som de bruger deres vågne tid på – så du kan passe din virksomhed imens og være sikker på, at den rette medarbejder er ved at blive fundet imens.

Onlinesalg ApS
Gammel Køge Landevej 55
DK-2500 Valby
Tlf. +45 44 40 40 65
CVR 33640684

Scroll til toppen