Sådan håndterer du fakturaer, der skal sendes til inkasso

22 oktober 2020
cecilie_mortensen

Der er aldrig særlig morsomt, når der ligger en masse ubetalte fakturaer, som ens kunder ikke har betalt. Det kan nemlig betyde, at man selv får svært ved at betale de fast omkostninger, man måtte have. I nogle tilfælde kan det være så svært at inddrive ens penge, at man bliver nødt til at bringe et inkassofirma på banen. 

Før en sag ender hos inkasso har man muligheden for at sætte en ekstra rykkerprocedure i gang, som får de fleste kunder til at betale. Nogle virksomheder håndterer selv disse sager, hvor andre vælger at hyre hjælpen, så inkasso ikke bliver aktuelt. Før gæld ryger videre til inkasso, så er der forskellige steps, man skal følge, og dem kan et inkassofirma hjælpe dig med at håndtere. 

Er der behov for at kundesager skal sendes til inkasso? 

Hvis du står i en situation, hvor inkasso snart er sidste løsning for at inddrive en faktura, så bring endelig et inkassofirma på banen. Med et inkassofirma kan de overtage alt arbejdet for dig, så det ikke er dig selv, som skal sende rykkere til dine kunder. Det kan nemlig være en svær situation at stå i, når man samtidig gerne vil holde den gode kunderelation. 

Hvis man som virksomhed ikke har særlig meget erfaring med inkasso sager, kan det være svært at vide de forskellige trin, og det man skal være opmærksom på. Heldigvis behøver man ikke få hovedpine over det, når man vælger at hyre hjælpen udefra. I mange tilfælde kommer der heldigvis også en løsning på de ubetalte fakturaer, før gælden sendes til inkasso. Det kan derfor også være nødvendigt med en stram rykkerprocedure, hvis man skal gøre sig forhåbninger om, at der reageres på det, som ikke er betalt. 

Din tid kan derfor også være rigtig godt givet ud, når du overlader arbejdet til nogen, som arbejder med det til hverdag.