Hvornår skal du hyre rengøringshjælp

22 august 2021
Steffen Hansen

Der kan være mange grunde til, at du læser dette indlæg, det kan være fordi du overvejer at hyre en rengøringshjælp, eller at du overvejer at fyre den rengøringshjælp du har hyret. Vi giver her et indblik i, hvornår vi mener man bør hyre hjælp til rengøringen. Indlægget er målrettet erhvervsdrivende såvel som private.

Den gyldne regel

Der er en gylden regel, som vi anbefaler alle vores læsere. Denne gyldne regel gælder til alle opgaver i livet, og gælder derfor også på rengøringsdelen. Kort sagt, så er det en fortolkning af den verdenskendte 80/20 regel, blot hvor den er fokuseret på opgaver. Reglen går ud på, at du skal sætte dig ned og tænke over rengøringen af dit hjem eller dit kontor. Det spørgsmål du skal overveje er følgende:

Kan en anden person gøre det mindst 80% så godt som mig, hvis de står for rengøringen? Hvis dette er tilfældet, så er der god grund til, at du skal hyre en rengøringshjælp, som kan spare dig for tid og irritation i hverdagen.

Find rengøringshjælp her: https://rf-svanen.dk/

Når du ikke bør hyre hjælp

Der kan være mange grunde til, at du ikke bør hyre hjælp til rengøringen. Vi mener, at man som udgangspunkt skal følge ovenstående regel, men der er nogle tidspunkter, hvor reglen ikke kan bruges, da der er andre faktorer som spiller ind. Det kan f.eks. være om økonomien kan trække, at der kommer en udgift til rengøring. Kan den ikke det, så skal man af gode grunde ikke hyre en rengøringshjælp.

Det kan være en privat der ikke kan betale det, men det kan også være en nystartet virksomhed, som ikke har råd til det i budgettet på nuværende tidspunkt. En anden grund til, at man ikke bør hyre rengøringshjælp, er hvis det kun tager 1 times tid hver uge. Så er det måske ikke nødvendigt at få hjælpen.