Hvad er bogføring – og hvorfor er det nødvendigt?

Hjem » Hvad er bogføring – og hvorfor er det nødvendigt?

Som selvstændig erhvervs drivende har du sikkert allerede stiftet bekendtskab med momsafregning, selvangivelse, års- og forskuds opgørelse og andre morsomme skattemæssige aspekter af det at drive en forretning. Der ud over har du sikkert i forbindelse med optagelse af lån eller udarbejdelse af forretnings planer skullet kunne fremlægge et balanceret regnskab, som borger for en sund økonomi i din virksomhed.

Et overskueligt regnskab, i hvilke samtlige udgifter og indtægter står opført på korrekt vis, er selve grundlaget for eksempelvis budgetter og rapporter til dine interessenter. Og derfor har du brug for en bogholder – især hvis regnskab og bogføring ikke er din spidskompetence. Bogføring er nemlig en aktivitet, som kan tage utroligt megen tid hvis du ikke er vant til at bruge de smarte programmer, som er kommet på markedet til samme formål.

I gamle dage foregik bogføring ved hjælp af fysiske journaler, i hvilke samtlige udgifter, indtægter, afskrivninger med videre figurerede. Det var bogholderens opgave at holde styr på ”bøgerne”, som det kaldtes. Nu om stunder er disse bøger flyttet ud i den digitale verden, og dermed erstattet af moderne computer programmer. En moderne bogholder anvender disse redskaber til at holde styr på den daglige bogføring, og samtidig til at udarbejde virksomhedens årsregnskab, således at dette er klargjort til revisorens gennemgang.

Når du således vælger en bogholder med residens i et revisions hus, som huser både revisorer og bogholdere, kan du være sikker på et tæt og efektivt parløb mellem din bogholder og din revisor.

Hvor kan jeg finde en dygtig bogholder?

Hvis du leder efter en kompetent og veluddannet person, som kan forestå den løbende bogføring af dine bilag og balancering af dit regnskab, kan du med fordel besøge Kontor Service Bureauet. Hos Kontor Service Bureauet får du den bedste hjælp til bogføring i Silkeborg – læs mere på kontorservicebureauet.dk

Onlinesalg ApS
Gammel Køge Landevej 55
DK-2500 Valby
Tlf. +45 44 40 40 65
CVR 33640684

Scroll til toppen