Husk at vælge de rette kurser

24 januar 2019
Anders Lundtang Hansen
image

Der er rigtig mange kursusudbydere for tiden.

Det kræver bare en hurtig søgning på nettet, og så popper der utallige former for kurser op fra dem, man har hørt om før, til dem, man troede, folk havde fået forstand på for mange år siden; og så er der dem, hvor man tænker, at det da må være et nichekursus eller opfundet på stedet.

Mange kursusudbydere har desværre ikke helt rent mel i posen.

Bevares, bagmændene kan måske have en grundviden om nogle emner, eller de besidder – sammen med nogle venner – nogle kundskaber, som de så mener, de kan starte et kursus ud fra. Helst gerne flere. Faktisk gerne rigtig mange.

Jeg har selv hørt om nogle sagesløse arbejdsløse, der er blevet sendt på diverse kurser på foranledning af jobcenteret, der halvvejs opgivende foreslog, at de arbejdsløse kunne komme på nogle kurser, så de eftersigende blev mere eftertragtede på arbejdsmarkedet.

Intentionen har formentlig været velment, men nogle gange viser det sig, at man ender på et kursus, hvor underviserne enten ikke besidder den rette viden i faget og/eller ikke evner at undervise, så indlæringen sætter sig.

Og det er fordi, parolen fra udbyderne ofte er, at de har mere for øje at tjene penge end reelt at lære folk noget nyt, de kan bruge fremadrettet.

Derfor er mit råd, at man skal navigere korrekt, når man for eksempel sender ens medarbejdere på kursus, ved at tjekke efter, om der er tale om et autoriseret kursusselskab, der har nogle gode anbefalinger med sig i kølvandet.

Specielt med henblik på at sende medarbejdere på kursus, kan man ikke undgå, at det kan blive nødvendigt fra tid til anden for eksempel ved at opdatere dem på den nyeste udvikling på et område eller ved IT-programmer.

Heldigvis kender jeg et sted, hvor man får den nyeste og mest grundige viden indlejret.

Værsgo: https://www.4d.dk/