Gør brug af din fagforening

30 juni 2020
Lotte Hindsberg

Der er mange andre gode grunde at benytte sig af sin fagforening end hvis der er en konflikt med en arbejdsgiver. I dag yder en fagforening mange andre former for hjælp til deres medlemmer end de traditionelle med arbejderkamp og bedre løn og arbejdsvilkår.

Det er stadig hjælp til deres medlemmer der har fokus på deres arbejdsliv. De fleste fagforeninger er specialiseret i et fagområde. Arbejder du med markedsføring, bør du derfor søge på fagforening markedsføring, hvis du leder efter en ny fagforening. Det kan f.eks. være relevant, hvis man har skiftet job eller fagområde.

Brug din fagforening aktivt

Selvom du ikke har planer om en karriere hvor du ender i en topstilling kan det stadig være relevant at få råd og vejledning af en erfaren rådgiver. Det kan være at du har lyst til at skifte spor, starte på en ny uddannelse. Det kan også være at du har brug for karriereråd. Hvad skal der til for at du kommer i betragtning til en bestemt stilling.

Det kan også være at du har fået en ny stilling og skal ind og forhandle løn. Løn kan være så meget mere end det du får udbetalt hver den første i måneden. Det kan være hjemme arbejdsplads, fri telefon og WiFi eller andre former for personalegoder du kan forhandle dig frem til i stedet for mere i lønningsposen. 

Et andet område man ikke skal undervurdere er de arrangementer fagforeningerne arrangere. Omkring 50% af alle stillinger bliver i dag besat via netværk og da fagforeninger ofte er specialiceret indenfor specielle fagområder, kan det være interessant at deltage i de forskellige arrangementer for fagforeningernes medlemmer og aktivt bruge det som en platform til at lære nye mennesker at kende professionelt. Især hvis du gerne indenfor en overskuelig fremtid gerne vil finde dig et nyt arbejde.