Få skræddersyet et lyddesign til din film eller sang

Hjem » Få skræddersyet et lyddesign til din film eller sang

Du kender det sikkert godt fra, når du ser en film eller hører en sang. Det er ikke helt tilfældigt, at der bliver sat musik eller lyd til at køre i baggrunden af en film, når der sker noget spændende, sørgeligt eller opløftende. Lyd har i dag meget at sige til de følelser vi går igennem, når vi ser en film. Lyd er med til at forstærke nogle af de følelser der er gemt i os, når vores øjne ser. Du forstærker dermed dine sanser ved at aktivere både dine øjne og øre. Det er blandt andet også med til at skab en større indlevelse i de enkelte scener, ved at man indsætter et lyddesign, der er skræddersyet og tilpasset til det enkelte klip. Her kan det være for at forstærke en bestemt scene eller stemning. Oftest bruger man også lyd i film i stedet for ord, da man i stedet opbygger et lyddesign som passer til de følelser den enkelte skuespiller kommer igennem i det aktuelle scene. 

Hvordan opbygges et lyddesign?

Et lyddesign har stor betydning for den enkelte scene. Her kan du som instruktør vælge at bruge et basisklip med lyd, som kan køre i baggrunden eller få skræddersyet et lyddesign der fremme scene og stemningen. Et lyddesign bliver her komponeret og opbygget efter, hvad der er lagt op til i filmen eller den enkelte scene. Der vil være lave toner og høje toner som sammensættes for at skabe præcis den ønskede følelse. Lyddesign handler i bund og grund om at kunne vække følelser i publikum, som det er med til at skab en større indlevelse i det følelsesregister skuespilleren oplever og mærker.

Hvem kan hjælpe med lyddesign?

Er du på jagt efter et lyddesigner med stor erfaring og kendskab til mange forskellige film og sange, kan du med fordel kontakte https://cphsounddesign.dk/lyddesign/.

Onlinesalg ApS
Gammel Køge Landevej 55
DK-2500 Valby
Tlf. +45 44 40 40 65
CVR 33640684

Scroll til toppen