Få den bedste hjælp til din bogføring

Hjem » Få den bedste hjælp til din bogføring

Når du som nystartet virksomhed leder efter hjælp til regnskabsførelse og bogføring, skal du gøre dig klart, om du søger en fast regnskabs medarbejder, en freelance bogholder, eller en revisor. Derfor er det en god idé at sætte sig ind i hvad de forskellige titler indebærer.

Hvad er forskellen på en revisor og en bogholder?

En revisor er en person, som har uddannet sig til revisor, og fået autorisation til at lave revisor påtegninger og udføre yderligere revisions opgaver. For en virksomhed i lille størrelse indebærer denne type opgaver typisk revision af et allerede udarbejdet regnskab – det vil sige, at det ikke er revisoren, som laver regnskabet. Det er nemlig bogholderen, som står for den side af sagen.

En bogholder har som regel en uddannelse inden for kontor eller økonomi, for eksempel som regnskabs medarbejder eller regnskabs assistent. Bogholderen sørger for, at virksomhedens daglige økonomi er på plads og i orden. En bogholders arbejde indbefatter blandt andet afstemning af diverse konti, indberetning af moms, balancering af virksomhedens aktiver, bogføring af bilag og vedligeholdelse af debitor og anlægs kartotek.

I gamle dage foregik dette arbejde i en fysisk bog – deraf titlen bogholder. I dag er hovedbogen erstattet af smarte, digitale applikationer, som for eksempel regnskabs og bogførings programmer, som ligger online. En dygtig bogholder mestrer disse programmer, og kan hurtigt skabe et gennemskueligt overblik over virksomhedens økonomi.

Som mindre virksomhed har du således kun brug for en bogholder, som kan hjælpe dig på løbende basis. Du behøver først din revisor, når der skal aflægges årsregnskab og udfærdiges årsberetning. Og faktisk behøver du slet ikke at ansætte en bogholder – du kan nemlig blot nøjes med at tilkøbe ydelsen på freelance basis.

Find hjælp til bogføring online

Hos Kontor Service Bureauet finder du dygtige, freelance bogholdere, som kan hjælpe med din løbende bogføring – læs mere på http://kontorservicebureauet.dk/bogfoering.aspx 

Onlinesalg ApS
Gammel Køge Landevej 55
DK-2500 Valby
Tlf. +45 44 40 40 65
CVR 33640684

Scroll til toppen