En praktisk ting ved valg af farve til kabelbakker

08 januar 2020
Anders Lundtang Hansen

Det er helt forståeligt, hvis du mest tænker på, hvad facon dine kabelbakker skal være i, hvilket design de skal have, og hvor mange kabler de egentlig skal kunne indeholde, når du vælger disse bakker fra https://siltec.dk/ 

For når man vælger den slags, så skal de gerne være praktiske, så hvorfor skulle man tænke på noget så æstetisk som farvevalget, når der jo ikke ligefrem er tale om en kjole eller lignende, man skal have på.

Kabelbakker købes jo ofte, fordi de skal samles nogle kabler sammen enten permanent eller til en midlertidig løsning, fordi man ikke orker at have hvert kabel liggende fremme og vikle sig ind i andre eller gøre, at man tipper over dem.

Men faktisk bør man også tænke lidt på farvevalget, som kan blive en del af den samlede løsning med kabelbakker – og det handler meget om, hvad man går efter i den forbindelse.

Et eksempel kunne være, at man har et kontormiljø, hvor mange mennesker iler frem og tilbage og måske ikke lige har tid til at kigge ned hele tiden, hvor kabelbakker ligger, men de skal jo helst ikke falde over dem.

Så kan man vælge en kabelbakke, der har en kontrastfarve til gulvet, så man stadig kan ænse og registrere den mere eller mindre bevidst, når man træder ind i rummet og dermed kan undgå at vælte over den.

Men hvis man for eksempel har et modtagelseslokale til kunder og andre, vil man måske gerne have et samlet og pænt indtryk som førstehåndsindtrykket, når nye og velkendte mennesker kigger forbi.

Så her kan man vælge kabelbakker, der har samme farve som gulvet, men så man gemmer dem væk, så der ikke er mulighed for, at man vælter over dem – og så kan man vælge kablerne i samme farve som gulvet, så man virkelig rammer det samlede look.