En god start som leder kræver forberedelse

28 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Alting kræver god forberedelse, selvom man altid hører den slags succeshistorier, hvor en person gik til eksamen uden at have øvet sig, og så klarede vedkommende sig godt nok til en topkarakter.

Men man hører sjovt nok ikke om alle de gange, hvor den strategi ikke virkede, for det er ikke en sjov historie at dele.

Derfor skal man også have gjort sig overvejelser over, hvordan man vil være som leder i for eksempel et firma, som man har stiftet, hvor man er ejeren af sådan et sted.

For det at være leder er jo ikke, som man ser i filmene, at tage til dyre middagsselskaber med samarbejdspartnere og så spille golf, mens man lige kigger ind på kontoret en sjælden gang og sidder i ens direktørstol.

Evner man ikke at være en god leder, så kan ens firma falde sammen som et korthus i løbet af kort tid.

Øv dig for at få en god start som leder

Måske havde man ikke ønsket at skulle udvise lederevner, da man egentlig bare gerne ville drive ens virksomhed, men man kan ikke løbe fra det ansvar, hvis man er nået så langt nu.

Og hvis man turde at stifte ens eget firma, så gør man vel også at påtage sig rollen som leder – man behøver jo ikke være det derhjemme.

En god start som leder kan man heldigvis træne og øve sig på, så man i hvert fald er forberedt, når ens firma tager det skridt frem, hvor man virkelig skal kunne uddelegere opgaver og tildele ansvar til andre også.

Det bliver måske aldrig perfektion, men sådan er det jo med så meget, hvor man bliver nødt til at rette sig til, tilpasse sig og ændre ens tilgang til det.

Så man skal også være indstillet på, at det at være leder også handler om at tilpasse sig ændrede forhold.