Det smarte ved et BMS anlæg

31 januar 2021
cecilie_mortensen

Et BMS anlæg hører under den kategori, der findes af smart bygningsteknologi, og det er ikke uden grund. For at tage det fra en begyndelse, så står BMS for Building Management System, og systemet er særligt aktuelt for virksomheder, som vil have et effektivt system til at kunne overvåge det energiforbrug, en eller flere bygninger har. 

Derfor bør du overveje et BMS anlæg 

Når du som virksomhed har forskellige bygninger, hvor der arbejdes fra, så vil der være brug for varme, lys, ventilation m.m. Men hvordan skal dit personale på nogen måde effektivt kunne styre, om der bruges mere end nødvendigt i løbet af dagen? Det vil sige, hvordan skal dine bygningsansvarlige kontrollere, at der ikke er tændt for lys, hvor der ikke er behov for det, eller at ventilationen ikke kører med for høj varme et sted? For mange virksomheder er svaret på dette, at hvert enkelt rum skal inspiceres. 

Som du nok kan fornemme, kan det kræve mange ressourcer at kontrollere energiforbruget i forskellige bygninger. Og det er her, et BMS anlæg kommer på banen. 

Med et BMS anlæg kan et og samme system betjene og håndtere alle de forskellige installationer, der er sat op i virksomheden. Det kan både betyde, at arbejdstiden kan optimeres samtidig med, at der kan være gode besparelser at hente på dit energiforbrug. Og i en virksomhed kan dette alligevel udgøre noget af en post, hvorfor det kan være vigtigt at tænke ind i, hvordan ens løbende udgifter kan mindskes. 

Få rådgivning omkring et BMS anlæg

Før du kaster dig ud i at få et BMS anlæg installeret, er der god rådgivning at hente på markedet. Tag dig derfor gerne tiden til at få sporet dig ind på, hvordan et BMS anlæg bedst muligt kan gavne netop din virksomhed og dække de behov, I har: https://ctsgruppen.dk/.