Kampen om bundlinjen

06 november 2021
Peter Mortensen

editorial

Forretningsverdenen er en slagmark som ingen anden. En konstant krig mellem alt og alle. Der bliver kæmpet både ved højlys dag, frit fremme i offentligheden. Men også midt om natten, i ly af mørket. Det er en brutal kamp med ét mål. Kampen om bundlinjen.

Det er en krig der bliver kæmpet med feje tricks og kneb. En krig hvor selv ens holdkammerater er fjenden og kan ofres hvis det giver en større bundlinje. I en rigtig krig, med soldater, er der i det mindste et sæt regler, en holdånd og en fællesskabsfølelse. I forretningsverdenen er regelbogen for længst blevet brændt. Hvis bundlinjen kan øges ved nedskæringer og fyringer af medarbejdere bliver det gjort. Hvis man kan løfte bundlinjen ved at træde på medarbejdere der har været loyale i 30 år, bliver det gjort. 

Men behøver løsningen altid være at det skal gå ud over medarbejderne? Har lederne glemt at tænke innovativt i kampens hede? Hos RaskRask har vi fokus på hvordan du kan øge bundlinjen ved at tænke på dine medarbejdere. Øg bundlinjen ved at give dem bedre vilkår og sikre deres sundhed.

Bundlinjen øges ved at medarbejdernes sundhed øges?

 

Men hvordan bliver bundlinjen øget ved at tage sig af sine medarbejdere? Det er ganske simpelt. Sunde og raske medarbejdere har en langt højere produktivitet. Er man udhvilet, frisk og uden skavanker arbejder man selvfølgelig langt bedre. Man kan fokusere længere og bedre. Man får lavet mere, og det man laver bliver af en bedre kvalitet.

Medarbejderes sundhed er også vigtig for at mindske deres antal af sygedage Nogle brancher har helt op til 20 sygedage i gennemsnit pr medarbejder om året. Hver sygedag er mindst 1000 kr i løn hvor der ikke bliver gjort noget for at øge bundlinjen. Alene ved at sænke medarbejderes antal af sygedage er der rigtig meget at hente for bundlinjen. 

 

Men hvorfor firmayoga?

En af RaskRasks metoder til at øge bundlinjen på en sund måde er firmayoga. Det lyder simpelt, men det kan have stor betydning for virksomhedens medarbejdere. Yoga er godt for kroppen. Det er ikke bare almindelig træning, men fokuserer på at styrke hele kroppen. Det giver derfor medarbejderne mere energi, som almindelig træning gør. Det kan øge deres humør og produktivitet. Men ved at styrke deres krop generelt, forebygger det også skader og sænker antallet af deres sygedage.
Yoga er også en måde at træne, hvorpå alle kan være med. Mange tænker, at de ikke er fleksible nok eller har balancen til at dyrke yoga. Men det er ikke rigtigt. Man kan altid være med. Det fungerer også som teambuilding.
Yoga er også godt for mentaliteten. Ud over træning, fungerer det også som mindfulness. Det hjælper medarbejderne med at slappe af. Det kan hjælpe dine medarbejderer med at blive mere fokuserede, men også sænke stress.

Alle kan være med. Det gør yoga ideelt som valg, da man skal tage højde for alle medarbejdere.

 

Massage? Øger det også bundlinjen?

 

Afslappede, glade og sunde medarbejdere træffer bedre belsutninger end trætte, stressede og gnavne medarbejdere gør. Derfor er firmamassage en god idé. Ligesom yoga, af er massage med til at afslappe deres mindset og af-stresse dem. Det giver medarbejdere der træffer bedre beslutninger.
Massage er også med til at forebygge skader. Det er ikke kun gældende ved virksomheder der har med fysisk arbejde at gøre. Folk der arbejder på kontor er alle klar over farerne. Ryg, nakke og skulderskader har længe plaget kontorarbejdere og givet cheferne grå på hovedet, når medarbejderne ringer og melder sig syge. Et problem der kan løses af massage.

Massage hjælper ikke kun med at slappe af og forebygge skader. Det sætter også gang i blodomløbet og aktiverer diverse områder i kroppen. Det betyder at det ligesom træning fører til mere energi og friskhed, som igen fører til en øget produktivitet.

 

Løsningen er ikke altid at ofre holdkammerater i krigen om bundlinjen. Styrk dem i stedet. Rust dem bedre til krigen og løft sammen bundlinjen.