Der er mange grunde til tidsregistrering

10 april 2019
Anders Lundtang Hansen
image

Tid er penge, siger man som bekendt.

Især her i Norden går vi meget op i, at man er præcis med alt fra mødetider til registrering af ens tidsbrug og lignende, så man ned til sidste øre kan regne sig frem til, hvor meget man for eksempel har tjent på en arbejdsplads og har krav på at få udbetalt.

Kommer man bare et par minutter for sent til et møde – privat som i erhvervssammenhænge – så forventes der implicit, at der kommer en forklaring og en undskyldning dertil.

Ligeledes ses det som dårlig stil, hvis man dukker for tidligt op til især et privat arrangement, fordi værterne nok forbereder sig indtil sidste øjeblik.

Længere sydpå i for eksempel Europa er man lidt mere afslappede med tidsangivelser og ser et forslag til et tidspunkt som et cirka tidsrum.

Hver sin smag, man det er i hvert fald sandheden, at rigtig mange virksomheder herhjemme har brug for at vide, hvor meget tid der er blevet spenderet på en given opgave, hvor meget man har til rådighed eller brug af en given ressource eller opgave – og ligeledes skal kvitteres retmæssigt herfor.

Sådan en form for tidsregistrering kan også være behjælpelig i sammenhænge, der ikke direkte kræver noget i forbindelse med løn-registrering.

Det kan blandt andet være, hvis man er mange mennesker samlet på en arbejdsplads, hvor man vil have styr på, hvor meget tid de bruger et givent sted eller er henne. Så kan man registrere placering og tidsforbrug samtidigt.

Eller hvis man vil finde ud af som privatperson, hvordan man egentlig helt præcist bruger tiden med de opgaver eller fritid, man har, så man kan se, hvor man skal sætte ind for at være mere effektivt og således udnytte tiden bedre.

Således er der mange forskellige situationer, hvor der er behov for tidsregistrering både privat og i virksomheder.